Gizlilik Politikası


Kişisel verilerin korunması PepsiCo bünyesinde yer alan Pepsi-Cola Servis ve Dağıtım Limited Şirketi, Fruko Meşrubat San Ltd Şti, Frito Lay Gıda San ve Tic AŞ (“PepsiCo”) için önemli bir konudur.


Bu Gizlilik Politikası ("Politika"), 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na uygun olarak, mobil uygulamaya üye olurken sağladığınız kişisel verilerin hangi amaçlar ve hukuki sebeplerle işlendiği, verilerinizin güvenliğinin sağlanması amacıyla alınan güvenlik tedbirleri ile haklarınıza ilişkin açıklamalar içermektedir.


• Hangi Kişisel Verilerinizi Toplamaktayız?


Uygulamayı kullanmanız durumunda, üyelik kaydı ve çekiliş kampanyalarına katılmanız halinde kaydınızı oluşturmak, uygulama kullanımında herhangi bir sorun yaşanması durumunda sorun tespiti, ilgi alanlarınıza yönelik hediye içerikleri sunmak, lokasyon bazlı oluşturulan anlık kampanyaların ve bulunduğunuz lokasyona özel farklılaşan hediyelerin bilgilendirilmesi gibi sair süreçler için belirli bilgileriniz toplanmaktadır.


Ad-soyad, iletişim bilgileri, cihaz verisi, telefonda yüklü olan uygulama bilgisi ve lokasyon verisi ve takibi gibi belirli bilgiler toplanmaktadır.


• Bilgileri Kullanma Amaçlarımız


PepsiCo, kullanıcılara ilişkin topladığı bilgileri başlıca aşağıda belirtilen amaçlarla kullanılmaktadır:



Bu kısımda belirtilen amaçlar, kullanıcılara ilişkin toplanan bilgilerin genel kullanılma amaçlarını ifade etmektedir. PepsiCo'nun kullanıcı kişisel verilerini işleme amaçları ve kişisel verilerin işlenmesi hakkında diğer konularda bilgi almak için lütfen Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kapsamında Aydınlatma Metni’ni inceleyiniz.


• Bilgilerinizin Üçüncü Kişilere Aktarılması


PepsiCo'ya sağladığınız bilgiler, yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilebilmesi için üçüncü kişilere aktarılabilir (örneğin teknik destek hizmetinin alınabilmesi amacıyla bilgilerinizin bu konuda hizmet veren firma ile paylaşılması gerekebilir). Bu kapsamda bilgileriniz, iş ortaklarımız ve ürün/hizmet tedariki kapsamında destek alınan tedarikçi/hizmet sağlayıcı, internet servis sağlayıcı, mobil uygulama yazılım bakım ve destek hizmet sağlayıcıları ile paylaşılabilecektir. Bununla birlikte, yasal yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek için bilgilerinizi paylaşmamız talep edildiğinde, bilgilerinizi yetkili kişi, kurum ve kuruluşlar ile de paylaşılabilecektir.


Kullanıcıların sağladığı bilgiler, kullanıcılara sunulan metinlerde belirtilen amaçlar ve hizmetin sunulabilmesi için gereken durumlar haricinde üçüncü kişilere aktarılmayacaktır.


• Bilgilerinizin Saklanması Ve Korunması


Bilgileriniz, bilgileri toplama amacımızın gerektirdiği süre kadar saklanmaktadır. Mevzuatta bilgilerinizi saklamamız için özel bir süre öngörülüyor ise, bu süreye uygunluk sağlanmaktadır. PepsiCo, bilgilerinizin muhafaza edildiği sistemleri, sunucuları ve veri tabanlarını, veri güvenliği tehditlerine (siber saldırı, hash vb.) karşı korumak için gerekli teknik ve idari tedbirleri almaktadır.


Kullanıcı, Kazandırio uygulaması vasıtasıyla sunulan hizmetlerden yararlanabilmek amacıyla kullandığı sistem erişim araçlarının (,e-posta, telefon numarası, şifre vb.) güvenliği, saklanması, üçüncü kişilerin bilgisinden uzak tutulması ile ilgili tüm sorumluluğun tamamen kendisine ait olduğunu kabul etmektedir.


• Bilgilerinizin Doğruluğu ve Güncelliği


Kullanıcıların sağladığı bilgilerin doğruluğu ve güncelliği kullanıcıların sorumluluğundadır. Bilgilerinizin gerçeğe uygun olarak tarafımıza iletilmesi ve bilgilerinizde bir değişiklik olması durumunda güncellenmesi gerekmektedir. PepsiCo ile paylaşmış olduğunuz bilgileri, uygulama üzerinden dilediğiniz zaman güncelleyebilirsiniz.


• Üçüncü Taraflara Yapılan Yönlendirmeler


PepsiCo, PepsiCo tarafından işletilmeyen üçüncü taraf bağlantılara yönlendirmeler yapabilir. İlgili bağlantılardan herhangi birini ziyaretiniz sırasında, ziyaret ettiğiniz üçüncü tarafın gizlilik politikaları ve kullanım koşullarına tabi olursunuz. PepsiCo söz konusu üçüncü tarafların politika ve uygulamalarından sorumlu değildir.


• Mobil Uygulamada, Web Sitesinde ve Bu Politikada Yapılan Değişiklikler


PepsiCo, sunulan hizmetleri, bilgileri, görselleri ve sair unsurları önceden bildirimde bulunmaksızın değiştirme, kullanımını askıya alma veya durdurma hakkını saklı tutmaktadır.


PepsiCo, bu Politika üzerinde değişiklik ve güncelleme yapma hakkını saklı tutmaktadır. Politika’nın güncel versiyonunu takip etmek, kullanıcının sorumluluğundadır.


• Sorumluluk


Hizmetlerimizin elektronik ortamda sunulması sırasında oluşabilecek herhangi bir hata, kesinti, gecikme, virüs, hat ve/veya sistem arızası sonucunda ortaya çıkabilecek doğrudan veya dolaylı zarar ve masraflardan PepsiCo sorumlu değildir.




Son Güncelleme Tarihi: 22.02.2021